بیماری کرونا اولین پدیده ی همه گیر قرن بیست و یکم است و جان افراد بسیاری را در سراسر جهان گرفته است.ویروس کرونا بیشتر از طریق تماس با افراد مبتلا منتقل می شود.متاسفانه بعد از فوت افراد هم امکان انتقال بیماری از طریق اجساد این افراد وجود دارد.برای همین باید تمهیدات خاصی برای دفن کردن آنها در نظر گرفته شود.در ادامه اقداماتی که در روزهای اخیر در آرامستان های مختلف کشور از جمله بهشت زهرای تهران در تدفین این عزیزان صورت می گیرد را ذکر می کنیم.
شیوه ی دفن بیماران مبتلا به کرونا
این روزها علاوه بر کادر پزشکی و درمانی که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند و با بیماران در تماس مستقیم هستند، افرادی که در آرامستان ها هم مشغول خدمت رسانی هستند، از رانندگان آمبولانس گرفته تا افراد که کارهای شست و شو و تدفین را انجام می دهند هم باید مورد تقدیر و تشکر قرار بگیرند و زحماتشان نادیده گرفته نشود.
طبق برنامه ریزی های انجام شده محل غسل افراد مبتلا به کرونا جدا از محل غسل افراد دیگر و همچنین آمبولانس های نقل و انتقال این افراد از دیگر افراد جدا است و مراحل شست و شو و طهارت توسط پرسنل آموزش دیده با روپوش مخصوص سرتاسری از فرق سر تا نوک پا و با پوشدن دستکش و ماسک طبق روال عادی و علاوه برآن ضدعفونی شخص متوفی نیز انجام می گیرد. افرادی که مسئول دفن این گونه موارد هستند هم از لباس های محافظ استفاده می کنند.
کلیه پرسنل باید مجهز به لباس محافظ، دستکش و ماسک باشند. تعداد افراد و بستگانی که برای دفن فرد مبتلا به کرونا می آیند هم باید حداقل تعداد نفرات باشد و این افراد حق نزدیکی به جایگاه دفن را ندارند. بستگان متوفی باید بدانند با نزدیک شدن به شخص فوت شده، او دوباره زنده نخواهد شد و هرچند این اتفاق تلخ و دردناک است اما اگر آنها و دیگر نزدیکانشان هم مبتلا شوند باید شاهد صحنه های تلخ بیشتری باشند و بهتر است با پرسنل تدفین همکاری لازم را داشته باشند و بتوانند احساسات خود را کنترل کنند.
پس از هر مورد تدفین، آمبولانس و البسه ی پرسنل و سالن تغسیل و وسائل استفاده شده در تدفین به طورکامل با الکل و وایتکس ضدعفونی می شوند. معمولا سعی بر این است که متوفیان مبتلا به این بیماری در طبقات آخر قبرها و در عمق سه متری زمین دفن شوند و حدود سه بسته حاوی حدود ده تا پانزده کیلوگرم آهک روی سنگ لحد آنها ریخته می شود.
به مردم توصیه می شود تا به اخبار جعلی و دلخراش پخش شده در فضای مجازی در مورد نحوه ی تدفین بیماران کرونایی توجه نکنند و روال کارهای انجام شده را از سایت ها و منابع معتبر خبری دنبال کنند.
در کشورهای دیگر مثل آمریکا نیز برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا اجازه ی تجمع بیش از ده نفر از افراد نزدیک به متوفی در مراسم تدفین داده نمی شود و توصیه شده تا سایرین مراسم را از طریق پخش زنده ی اینترنتی دنبال کنند.